Вербицький, Борис ІллічЛуцик, Юрій ПавловичЛевківська (Музика), Тетяна Миколаївна2013-12-032013-12-032013Вербицький, Б. І. Мікропорова структура моркви / Б. І. Вербицький, Ю. П. Луцик, Т. М. Левківська / / Харчова промисловість. – К.: НУХТ, 2013. - № 14. –С. 15-16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11771В статті наведені визначені для моркви об’єм мікропор, інтегральні та диференціальні криві розподілу мікропор за радіусами, ефективний радіус пор, питома поверхня. Показано їх вплив на процес сушіння. It is stated, that the volume of micropores increases from the minimal radius by the parabolic low up to value ≈ 120∙10-10 m, and then the dependence has linear form. It is shown, the micropores with smallest radius 10∙10-10 m are predominated in the fresh carrot, the value of effective radius is ≈ 50∙10-10 m, the value of specific surface - – 156 m2/g. It is stated, that all capillary moisture and partially moisture of polymolecular adsorption has been took away during the process of drying to standard moisture content.otherпитома поверхнясушінняморкварозподіл мікропорspecific surfacedryingcarrotmicroporespores distributionкафедра фізикикафедра технології консервуванняМікропорова структура морквиArticle