Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна2020-06-242020-06-242020Левківська, Т. М. Перспективи використання чорниці для виготовлення натуральних барвників / Т. М. Левківська // Харчові технології та готельно-ресторанний бізнес: інновації й сучасні перспективи розвитку : матеріали ювілейної науково-практичної конференції з міжнародною участю студентів, аспірантів та молодих вчених, м. Київ, 29 квітня 2020 р. – Київ : ККІБП, 2020. – С. 78-79.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31648Розглянуто та доведено можливість виробництва натурального барвника з чорниці у вигляді концентрованого соку. Отриманий барвник містить має високий вміст антоціанів - 2408,5 мг/100г та аскорбінової кислоти - 55 мг/100 г. The possibility of production of natural blueberry dye in the form of concentrated juice is considered and proved. The obtained dye contains a high content of anthocyanins – 2408,5 mg / 100 g and ascorbic acid - 55 mg / 100 g.чорницябарвникиантоціаниаскорбінова кислотасікконцентруванняblueberriesdyesanthocyaninsascorbic acidjuiceconcentrationкафедра технології консервуванняПерспективи використання чорниці для виготовлення натуральних барвниківThesis