Перспективи використання чорниці для виготовлення натуральних барвників - Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2020)
Розглянуто та доведено можливість виробництва натурального барвника з чорниці у вигляді концентрованого соку. Отриманий барвник містить має високий вміст антоціанів - 2408,5 мг/100г та аскорбінової кислоти - 55 мг/100 г. The possibility of production of natural blueberry dye in the form of concentrated juice is considered and proved. The obtained dye contains a high content of anthocyanins – 2408,5 mg / 100 g and ascorbic acid - 55 mg / 100 g.
Keywords: чорниця; барвник; антоціани; аскорбінова кислота; сік; концентрування; blueberries; dyer; anthocyanins; ascorbic acid; juice; concentration; кафедра технології консервування