Носенко, Тамара ТихонівнаБабенко, Валерій ІвановичБахмач, Володимир ОлександровичТанчик, Ренат Сергійович2024-11-122024-11-122023Патент на корисну модель № 154224, МПК А23 L 27/60. Спосіб виробництва вітамінізованого майонезного продукту / Носенко Т. Т., Бабенко В. І., Бахмач В. О., Танчик Р. С. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 2022 05018 ; заявл. 26.12.2022 ; опубл. 25.10.2023, Бюл. № 43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45681Спосіб виробництва вітамінізованою майонезного продукту включає підготовку рецептурних компонентів, змішування олійної фази, що містить олію рафіновану дезодоровану з антиоксидантним комплексом, і водної фази із смаковими інгредієнтами в присутності емульгатора і стабілізатора та гомогенізацію утвореної емульсії. Як антиоксидантний комплекс використовують збагачену вітамінами А і D3 олійну фазу, в кількості 25-30 % від добової потреби, а при гомогенізації проводять додатково обробку розчином аскорбінової кислоти у кількості 0,03-0,08 %.The method of production of a vitaminized mayonnaise product includes the preparation of recipe components, mixing of the oil phase containing refined deodorized oil with an antioxidant complex, and the aqueous phase with flavor ingredients in the presence of an emulsifier and stabilizer, and homogenization of the resulting emulsion. As an antioxidant complex, an oil phase enriched with vitamins A and D3 is used, in the amount of 25-30% of the daily requirement, and during homogenization, additional treatment with a solution of ascorbic acid in the amount of 0.03-0.08% is carried out.ukмайонезний продуктантиоксидантний комплексвітамінитехнологіязбагаченняmayonnaise productantioxidant complexvitaminstechnologyenrichmentкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівСпосіб виробництва вітамінізованого майонезного продукту (Патент на корисну модель №154224)Patenthttp://orcid.org/0000-0002-5157-9150https://orcid.org/0000-0002-1758-4669