Ярош, Наталія ВолодимирівнаСоколова, Ольга Миколаївна2018-04-232018-04-232017Ярош, Н. В. Перспективи створення дієтичних добавок на основі ягід шовковиці / Н. В. Ярош, О. М. Соколова // Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, 22-23 березня 2017 р. – К. : НУХТ, 2017. – C. 63.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27102Запропоновано наступні шляхи перероблення ягід шовковиці: відділення соку, отримання водних та водно-спиртових екстрактів з вичавок ягід шовковиці, створення порошкоподібних напівфабрикатів із висушених вичавок. Результати проведених експериментів можуть бути використані при розробленні технологій багатокомпонентних продуктів функціонального призначення на основі соків, екстрактів, а також продукції з підвищеним вмістом харчових волокон. The following ways of processing of mulberry berries are offered: juice separation, obtaining of water and alcohol-based extracts from mullet juniper berries, creation of powdered semifinished products from dried squeezes. The results of the experiments can be used in the development of technologies of multicomponent products of functional purpose based on juices, extracts, as well as products with high content of food fibers.uk-UKшовковицядієтична добавкаоздоровчий продуктmulberrydietary supplementhealth productкафедра технології оздоровчих продуктівПерспективи створення дієтичних добавок на основі ягід шовковиціThesis