Перспективи створення дієтичних добавок на основі ягід шовковиці - Ярош, Наталія Володимирівна; Соколова, Ольга Миколаївна (My University, 2017)
Запропоновано наступні шляхи перероблення ягід шовковиці: відділення соку, отримання водних та водно-спиртових екстрактів з вичавок ягід шовковиці, створення порошкоподібних напівфабрикатів із висушених вичавок. Результати проведених експериментів можуть бути використані при розробленні технологій багатокомпонентних продуктів функціонального призначення на основі соків, екстрактів, а також продукції з підвищеним вмістом харчових волокон. The following ways of processing of mulberry berries are offered: juice separation, obtaining of water and alcohol-based extracts from mullet juniper berries, creation of powdered semifinished products from dried squeezes. The results of the experiments can be used in the development of technologies of multicomponent products of functional purpose based on juices, extracts, as well as products with high content of food fibers.
Keywords: шовковиця; дієтична добавка; оздоровчий продукт; mulberry; dietary supplement; health product; кафедра технології оздоровчих продуктів