Вплив системи кайзен як складової LEAN-виробництва на якість та безпечність харчової продукції - Анісімова, Варвара Володимирівна; Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2021)
Було показано, що оптимізація виробничих процесів (кайзен) не потребує серйозних фінансових вкладень, а вимагає лише використання інтелектуального потенціалу працівників. Система кайдзен може формуватися так, щоб нові елементи легко вбудовувалися в існуючу на виробництві систему, не вимагаючи зміни структурної логіки всієї системи. Дуже важливо охопити у її впровадженні всі аспекти, що регламентуються принципами НАССР, адже це дозволить впливати на якість та безпеку кінцевої харчової продукції.

It has been shown that optimisation of production processes (kaizen) does not require serious financial investments, but only requires the use of the intellectual potential of employees. The kaizen system can be designed so that new elements can be easily integrated into the existing system without requiring changes in the structural logic of the entire system. It is very important to cover all aspects regulated by the HACCP principles in its implementation, as this will allow to influence the quality and safety of the final food products.
Keywords: кафедра експертизи харчових продуктів; кайдзен; lean виробництво; оптимізація виробничих процесів