Анісімова, Варвара ВолодимирівнаПащенко, Богдан Сергійович2024-03-252024-03-252021Пащенко, Б. Вплив системи кайзен як складової LEAN-виробництва на якість та безпечність харчової продукції / Б. Пащенко, В. Анісімова // Якість і безпека харчових продуктів : збірник тез V Міжнародної науково-практичної конференції, 11 -12 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 188-189https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42251Було показано, що оптимізація виробничих процесів (кайзен) не потребує серйозних фінансових вкладень, а вимагає лише використання інтелектуального потенціалу працівників. Система кайдзен може формуватися так, щоб нові елементи легко вбудовувалися в існуючу на виробництві систему, не вимагаючи зміни структурної логіки всієї системи. Дуже важливо охопити у її впровадженні всі аспекти, що регламентуються принципами НАССР, адже це дозволить впливати на якість та безпеку кінцевої харчової продукції.It has been shown that optimisation of production processes (kaizen) does not require serious financial investments, but only requires the use of the intellectual potential of employees. The kaizen system can be designed so that new elements can be easily integrated into the existing system without requiring changes in the structural logic of the entire system. It is very important to cover all aspects regulated by the HACCP principles in its implementation, as this will allow to influence the quality and safety of the final food products.ukкафедра експертизи харчових продуктівcистема кайзенLEAN-виробництво харчової продукціїякість та безпечність харчової продукціїоптимізація виробничих процесівKaizen systemLEAN food productionquality and safety of food productsoptimisation of production processesВплив системи кайзен як складової LEAN-виробництва на якість та безпечність харчової продукціїAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061