Страшинський, Ігор МирославовичФурсік, Оксана ПетрівнаРишканич, Роман ОлександровичРомазан, Олександр Вікторович2020-02-242020-02-242019Якість свинини на ТОВ «Тернопільський м’ясокомбінат» / І. М. Страшинський, О. П. Фурсік, Р. О. Ришканич, О. В. Ромазан // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : збірник наукових праць. – Харків : ХДУХТ, 2019. – Вип. 1 (29). – С. 199–214.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30857В статті наведені результати моніторингу якісних показників свинини, яку переробляють на ТОВ «Тернопільський м’ясокомбінат» та дослідження впливу передзабійних та технологічних факторів на якість м’ясної сировини отриманої при забої свиней від різних господарств. Встановлено, що при 6 годинній витримці на базі передзабійного утримання худоби та при скороченні часу транспортування свиней від господарства до м’ясокомбінату, внаслідок мінімізації стресового впливу забезпечуються найвищі функціонально-технологічні властивості отриманої сировини.otherфункціонально-технологічні властивостім’ясо свининиавтолізрНякістьпередзабійна витримкаfunctional and technological propertiespork meatautolysispHqualityexposure before slaughterкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівЯкість свинини на ТОВ «Тернопільський м’ясокомбінат»Article