Стан та перспективи розвитку видів туризму в Київській області - Антоненко, Ірина Ярославівна; Масюк, Вікторія Володимирівна (My University, 2022)
Розвиток туризму України і, зокрема Київської області, є стратегічно необхідним та вигідним, оскільки область має велику кількість природно-рекреаційних ресурсів та потенційних дестинацій, що не отримали належного маркетингового забезпечення та відповідного брендингу. Потенціал області неосяжний, адже має можливість розвиватися майже в усіх напрямках туризму, таких як: MICE, рекреаційний, пізнавальний, екологічний та ін. Тому, проаналізувати туристичні ресурси області, їх потенціал, описати сучасний етап розвитку та інноваційні впровадження в сферу туризму, висвітлити існуючі та потенційні туристичні дестинації, які в подальшому приймуть до уваги в розробці турів, розкрити існуючі проекти для загального розвитку туризму, обґрунтувати та описати заходи, які проводяться для підвищення рівня активності туристів та покращення туризму в цілому, задати напрямок для подальшого розвитку туризму області, є вкрай необхідним.
Keywords: Київська область; туристичний потенціал України; туристична привабливість території; дестинація; кафедра туристичного та готельного бізнесу