Дифузійний апарат (Патент на корисну модель №55605) - Пушанко, Микола Миколайович; Парахоня, Андрій Миколайович; Приходько, Віктор Петрович (Державний департамент інтелектуальної власності, 2010)
Дифузійний апарат, який включає нахилений корпус з паровими камерами та розміщеними двома шнеками, розділеними на секції поперечними пустотілими балками з установленими на них підшипниками, лобовим ситом і розвантажувальним пристроєм, патрубками для підводу пари, відводу конденсату, який відрізняється тим, що на пустотілих балках між першою і другою секціями встановлено барботерні пристрої, через які в сокостружкову суміш подається пара, яка підводиться в пустотілі балки через окремий паропровід зі зворотним клапаном і регулюючою арматурою. Diffusion apparatus comprising tiltedcasing of the steam chamber and placedtwo screws separated into sections transverse hollow beams with prescribed them bearings frontal sieve and unloading device for pipes cart steam condensation drain, wherein that hollow beams between the first and second sections set barboterni devices through which sokostruzhkovu mixture is steam, which is fed in through the hollow beams with separate steam linecheck valve and control valves.
Keywords: дифузійний апарат; diffusers; парова камера; балка; секція; beam section; steam chamber; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування