Перспективи використання бетаціаніну в технологіях харчових консервованих продуктів - Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2023)
Сучасний ринок харчових інгредієнтів пропонує різноманітний асортимент харчових добавок, застосування яких в одному випадку дозволяє відновити традиційні споживчі властивості продукту при істотній зміні, наприклад, його калорійності, в іншому – збільшити терміни придатності, в третьому - отримати продукт з абсолютно новими споживчими властивостями. На думку багатьох експертів, саме останнє є одним із пріоритетних напрямів інноваційного розвитку. The modern market of food ingredients offers a diverse range of food additives, the use of which in one case allows you to restore the traditional consumer properties of the product with a significant change, for example, its calorie content, in another - to increase the shelf life, in the third - to obtain a product with completely new consumer properties. According to many experts, the latter is one of the priority areas of innovative development.
Keywords: харчова промисловість; рослинна сировина; харчові продукти; кафедра технології консервування; food Industry; vegetable raw materials; food