Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБессараб, Олександр Семенович2023-12-082023-12-082023Дущак, О. В. Перспективи використання бетаціаніну в технологіях харчових консервованих продуктів / О. В Дущак, О. С. Бессараб // Європейські виміри сталого розвитку : матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції, 1 - 2 червня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 108https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41722Сучасний ринок харчових інгредієнтів пропонує різноманітний асортимент харчових добавок, застосування яких в одному випадку дозволяє відновити традиційні споживчі властивості продукту при істотній зміні, наприклад, його калорійності, в іншому – збільшити терміни придатності, в третьому - отримати продукт з абсолютно новими споживчими властивостями. На думку багатьох експертів, саме останнє є одним із пріоритетних напрямів інноваційного розвитку. The modern market of food ingredients offers a diverse range of food additives, the use of which in one case allows you to restore the traditional consumer properties of the product with a significant change, for example, its calorie content, in another - to increase the shelf life, in the third - to obtain a product with completely new consumer properties. According to many experts, the latter is one of the priority areas of innovative development.харчова промисловістьрослинна сировинахарчові продуктикафедра технології консервуванняfood Industryvegetable raw materialsfoodПерспективи використання бетаціаніну в технологіях харчових консервованих продуктівThesis