Повітряно-рідинний ежектор (Патент на винахід № 123970) - Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович; Деренівська, Анастасія Василівна; Гнатів, Тарас Тарасович (My University, 2021)
Повітряно-рідинний ежектор складається із корпусу, сопла, камери змішування із конфузорною та циліндричною ділянками. Для підвищення інтенсивності подачі повітряно-рідинної суміші у соплі виконано один канал подачі із конфузорною та дифузорною частинами, розташований по осі ежектора. На поверхні конфузорної частини камери змішування виконано отвори, які розташовані по колу відносно її горизонтальної осі та зꞌєднують камеру змішування із каналом подачі продукту. The air-liquid ejector consists of a housing, a nozzle, a mixing chamber with a confusing one and cylindrical sections. To increase the intensity of the air-liquid mixture in snot made one feed channel with confusing and diffuser parts, located on ejector axis. On the surface of the confusing part of the mixing chamber holes are made, which located in a circle relative to its horizontal axis and connect the mixing chamber to the channel product supply.
Keywords: пакування; ежектор; сопло; повітряно-рідинна суміш; packaging; ejector; nozzle; air-liquid mixture; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв