Підготовка фахівців харчових галузей з питань безпеки - Заєць, Віра Анатоліївна; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Авдієнко, Світлана Олексіївна (My University, 2011)
В статті розглянуто питання щодо необхідності підвищення рівня підготовки фахівців харчової промисловості з питань безпеки, зокрема прогнозування та визначення основних дій під час аварійної ситуації з викидом сильнодіючих отруйних речовин (СДОР).

This article reviews the modern trends in the area of food industry specialists training, particularly prediction and determination of basic actions during emergency situation with the drastic toxic agents (DTA) ejection.
Keywords: підприємства харчової промисловості; прогнозування хімічної обстановки; надзвичайна ситуація; безпека; food plants; chemical risk prediction; emergency situation; safety; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу