Шірінян, Лада ВасилівнаАрич, Михайло Іванович2019-06-042019-06-042019Шірінян, Л. В. Взаємозв’язок конкурентоспроможності та витрат на страхування підприємств харчової промисловості України / Л. В. Шірінян, М. І. Арич // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019 р. – Ч. 3. – С. 319.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29463У рамках дослідження охарактеризовано показники ефективності та конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості України протягом 2013-2017 років. Визначено темпи зміни витрат на страхування для вибраного переліку підприємств. Дано авторське визначення поняття «конкурентоспроможності» як комплексної порівняльної характеристики, що визначає ступінь переваги сукупності показників одного підприємства над сукупністю показників інших підприємств і характеризує спроможність вести суперництво. The research describes the indicators of efficiency and competitiveness of food industry enterprises in Ukraine during 2013-2017. The rate of change in insurance costs for the selected business list has been determined. The author's definition of the concept of "competitiveness" as an integrated comparative characteristic is given, which determines the degree of advantage of the aggregate of indicators of one enterprise over the aggregate of indicators of other enterprises and characterizes the ability to compete.uk-UKстрахуваннявитрати на страхуванняхарчова промисловістьконкурентоспроможність підприємстваефективністьinsuranceinsurance costsfood industrycompetitiveness of enterpriseefficiencyкафедра фінансівВзаємозв’язок конкурентоспроможності та витрат на страхування підприємств харчової промисловості УкраїниArticle