Використання нейронечітких алгоритмів у хлібопекарному виробництві - Тимохін, Денис Владиславович; Місюра, Максим Дмитрович (My University, 2017)
Останнім часом набувають популярності інтелектуальні системи управління системами автоматизації в якості приймання рішень або ж виконань вузького кола завдань. Серед різних методів та алгоритмів виділяють підходи з використанням нейронних, нечітких та нейронечітких алгоритмів. В роботі пропонується використання нейронечітких алгоритмів для вирішення проблем на лініях (ділянках) хлібопекарного виробництва. Очікуваним результатом по закінченню дослідження буде створена структура комп’ютерно-інтегрованого управління, розроблені алгоритми управління на базі нейронечітких систем. In recent years, intellectual automation control systems are becoming increasingly popular as decision-making or execution of a narrow range of tasks. Among the various methods and algorithms, approaches are selected using neural, fuzzy and neuron-fuzzy algorithms. The paper proposes the use of neuron-fuzzy algorithms to solve problems on the lines (areas) of baking production. Expected result at the end of the study will be created the structure of computer-integrated control system, developed management algorithms based on neuron-fuzzy systems.
Keywords: нейронечіткий алгоритм; хлібопекарське виробництво; автоматизація; комп'ютерно-інтегрована система управління; інтелектуальне управління; neuron-fuzzy algorithms; bakery production; automation; computer-integrated control system; intellectual management; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка