Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш... - Левицька, Надія Миколаївна; Саухіна, Олена Віталіївна (My University, 2014)
Прогресивний світогляд поета, його глибока ідейна переконаність, як підкреслюють вітчизняні літературознавці, давали поетові не тільки ясність погляду, а й сповнювали його твори пристрастю борця, бо він, як справді народний поет, глибоко розумів, що ідейність — це крила його поезії, а безідейність — її смерть. Світоглядні концепти поезії Т. Г. Шевченка, на їхню думку, — це господарі його творчості, внутрішнє сонце поета, світло якого відчувається в кожному вірші. Навіть вибір епітетів не обходиться без нього. Progressive Outlook of the poet, his deep ideological conviction, as emphasized by Russian literary critics, gave the poet not only clarity point of view, but filled it works passion fighter, because he, like really national poet, deeply understood that ideology is the wings of his poetry, and exhausted her death. Ideological concepts of the poetry of T. G. Shevchenko, on their opinion, is the owners of his work, internal sun poet whose light felt in every poem. Even the choice epithets is not complete without it.
Keywords: творчість; світогляд; поезія; creativity; worldview; poetry; кафедра гуманітарних дисциплін