Стеценко, Наталія Олександрівна2018-04-182018-04-182017Стеценко, Н. Порівняння реакційної здатності токоферолів з використанням методів комп’ютерної хімії / Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 25-26 травня 2017 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2017. – С. 71-72.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27018Встановлено, що молекули α- та β-токоферолів значно стабільніші за молекулу γ-токоферолу. Антиоксидантні властивості молекул токоферолів визначає їх здатність до відщеплення протону ОН-груп, який нейтралізує руйнівні вільні радикали. Міцність утримування протону в ОН-групі визначається величиною заряду оксигену. It was established that α- and β-tocopherol molecules are significantly more stable than γ-tocopherol molecules. The antioxidant properties of tocopherol molecules determine their ability to cleave the proton of OH-groups, which neutralizes destructive free radicals. The strength of protons in the OH group is determined by the magnitude of the charge of oxygen.uk-UKтокофероликомп’ютерна хіміяреакційна здатністьмоделюванняtocopherolscomputer chemistryreactive abilitysimulationкафедра технології оздоровчих продуктівПорівняння реакційної здатності токоферолів з використанням методів комп’ютерної хіміїThesis