Загальна характеристика методів навчання іноземних мов - Власенко, Людмила Василівна; Чала, Катерина Михайлівна (My University, 2013)
У статті описано основні методи навчання іноземних мов та дана їх загальна характеристика, розглянуто технології навчання, їх особливості у процесі вивчення іноземних мов. Розглядаються питання удосконалення методів навчання іноземних мов у вищих навчальних закладах. Також дана коротка характеристика принципів та напрямів навчання, за допомогою яких здійснюється освітня мета. Описано декілька методів навчання: метод активізації можливостей, особистісно-діяльнісний метод, метод особистісно-орієнтованого навчання. Висвітлено мету навчання іноземної мови у ВНЗ, що дозволять реалізувати знання студентів, навички для розв’язання конкретних комунікативних завдань в реальних життєвих ситуаціях.
Keywords: механізм; метод навчання; технологія навчання; інтенсивне навчання; механизм; метод изучения; технологии изучения; интенсивное обучение; mechanism; methods of learning; technologies of studying; intensive studying; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації; кафедра іноземних мов професійного спрямування