Адсорбційне зневоднення морденітом рідиних водно-спиртових розчинів - Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2006)
Досліджено процес зневоднення рідинних спиртових розчинів модернітом. Встановлено, що досягти повної дегідратації водно-спиртових розчинів цеолітом – неможливо. Проведено аналіз активностей молекул води та спирту при різних концентраціях розчину. The process of dehydration of alcohol solutions of liquid modernity. Found that to achieve complete dehydration of aqueous alcohol solutions zeolite - is impossible. The analysis of the activities of molecules of water and alcohol solution at different concentrations.
Keywords: морденіт; адсорбція; водно-спиртові розчини; mordenite; adsorbtsiya; aqueous-alcoholic solutions; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів