Низькоетерифікований пектин в технології органічних борошняних виробів з овочевою начинкою - Ганзина, Богдан Олегович; Космик, Антон Русланович; Грищенко, Анна Миколаївна (My University, 2023)
Використання продуктів переробки органічних овочів для виробництва начинок для хлібобулочних виробів надасть можливість не лише розширити асортимент хлібобулочних виробів, а сприятиме підвищенню їх харчової цінності. Досліджено можливість виробництва начинки з пюре гарбуза з додаванням низькоетирифікованого пектину. Завдяки використанню органічного гарбуза для приготування начинки та обмеження кількості пектину в її складі, начинку можна рекомендувати для виробництва органічних хлібобулочних виробів.

The use of organic vegetable processing products to produce fillings for bakery products will provide an opportunity not only to expand the assortment of bakery products but will contribute to increasing their nutritional value. The possibility of producing a filling from pumpkin puree with the addition of low-esterification pectin has been investigated. Thanks to the use of organic pumpkin for the preparation of the filling and the limitation of the amount of pectin in its composition, the filling can be recommended
Keywords: пектин низькоетирифікований; пюре гарбузове; хліб органічний; гарбуз органічний; low esterified pectin; pumpkin puree; pumpkin filling; organic bread; organic pumpkin; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів