Клименко, Лариса Степанівна2013-01-302013-01-302010Клименко, Л. С. Цукрозамінники в харчовій промисловості / Л. С. Клименко // Цукровий бізнес в умовах національного та світового ринку : Науково-технічна конф. цукровиків України. - Київ, «Цукор України». - C. 124-127.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5877Обгрунтовано необхідність виробництва і вживання замінників цукру за наявності низки захворювань. Розглянуті тривожні тенденції заміни цукру на цукрозамінники синтетичної природи не за прямими показаннями, а за економічною вигодою. Проаналізований асортимент замінників цукру в світі і в Україні. Доведена економічна доцільність виробництва цукру і корисність його вживання як харчового продукту першої необхідності.Proved the necessity of the use of sugar substitutes in the presence of a number of diseases. Considered disturbing trend replacing sugar by sugar substitutes of synthetic nature not by direct reasons, but the economic benefits. Analyzed range of sugar substitutes in the world and in Ukraine. Proved the economic feasibility of the production of sugar and usefulness of its use as a food of basic necessities.otherцукорsugarзамінники цукруасортиментканцерогенизахворюванняхарчові продуктиекономічна доцільністьхарчові добавкиsugar substitutesrangecarcinogensdiseasesfoodeconomic feasibilityfood additivesЦукрозамінники в харчовій промисловостіThesis