Каліновська, Тетяна ВіталіївнаКияниця, Світлана ГеннадіївнаОболкіна, Віра Іллівна2013-03-272013-03-272012Каліновська, Т. В. Перспективи використання порошку з вичавок винограду при виробництві кондитерських виробів / Т. В. Каліновська, С. Г. Кияниця, В. І. Оболкіна // Нові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 78-а наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 2—3 квітня 2012 р. : тези доповідей. - 2012. — Ч І. — С. 100-101.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7076Порошок з виноградних вичавок має підвищену вологоутримуючу здатність, завдяки вмісту клітковини та пектинових речовин. Внесення порошку під час приготування цукеркової маси сприяло зв’язуванню вільної вологи дисперсійного середовища та поліпшувало структурні властивості цукеркової маси. Powder from grape pomace has a high water-retaining capacity, thanks to fiber and pectin. Adding powder when cooking candy masses helped bind free water dispersion medium and improved structural properties candy mass.uk-UKвиноградні вичавкипомадно-кремові масипорошок з вичавок виноградупектинові речовинидубильні речовиниgrape marcfondant-cream masspowder with grape marcpectintanninsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПерспективи використання порошку з вичавок винограду при виробництві кондитерських виробівArticle