Особливості екологічного маркування продуктів харчування в Україні - Архіпова, Галина Іванівна; Проценко, Д. В.; Тройченко, О. В. (My University, 2011)
Розглянуто проблему якості, безпеки продуктів харчування, ступеня забруднення їх хімічними речовинами та появи генно-модифікованих організмів, які впливають на якість продуктів. Розкрито зміст особливостей екологічного маркування. Проведено аналіз досліджень екологічного маркування на упаковках продуктів харчування в супермаркетах Києва. The problem of quality, food safety, their degree of pollution of chemicals and the emergence of genetically modified organisms, which affect the quality of the food. Disclosed the content of the peculiarities of the ecological labelling. The analysis of studies of environmental labelling on the packaging of food products in the supermarkets of Kiev.
Keywords: генетично модифіковані організми; екологічне маркування; екологічні показники; екологічно безпечна продукція; забруднення; здоров'я населення; стандарти; харчові продукти; якість; genetically modified organisms; environmental labeling; environmental performance; environmentally safe products; pollution; health; standards; food quality; кафедра екології та екоменеджменту