Виробництво сухого грибного напівфабрикату для збагачення харчових раціонів - Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна (My University, 2015)
У статті обґрунтовано вибір культивованих грибів як джерела харчового білка для збагачення протеїновою складовою харчових продуктів промислового виробництва та кулінарних виробів. Використаний на кафедрі технології оздоровчих продуктів низькотемпературний спосіб сушіння гливи надав можливість зберегти в сухому напівфабрикаті весь комплекс біологічно активних речовин, синтезованих у сировині природою. Протягом 3—4 год з матеріалу видаляється вся вільна і частина зв ’язаної з біополімерами грибів води, так що залишкова вологість складає 8—10 %. Це забезпечує тривале зберігання грибного напівфабрикату без погіршення його якості й органолептичних характеристик, що дозволяє впродовж року збагачувати протеїно вмісними добавками різні харчові середовища
Keywords: гриби; напівфабрикати; протеїнова складова; конвективне сушіння; кафедра технології оздоровчих продуктів; оздоровче харчування