Сімахіна, Галина ОлександрівнаГойко, Ірина Юріївна2021-03-222021-03-222015Сімахіна, Г. О. Виробництво сухого грибного напівфабрикату для збагачення харчових раціонів / Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 2. – С. 190–196.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32963У статті обґрунтовано вибір культивованих грибів як джерела харчового білка для збагачення протеїновою складовою харчових продуктів промислового виробництва та кулінарних виробів. Використаний на кафедрі технології оздоровчих продуктів низькотемпературний спосіб сушіння гливи надав можливість зберегти в сухому напівфабрикаті весь комплекс біологічно активних речовин, синтезованих у сировині природою. Протягом 3—4 год з матеріалу видаляється вся вільна і частина зв ’язаної з біополімерами грибів води, так що залишкова вологість складає 8—10 %. Це забезпечує тривале зберігання грибного напівфабрикату без погіршення його якості й органолептичних характеристик, що дозволяє впродовж року збагачувати протеїно вмісними добавками різні харчові середовищаotherгрибинапівфабрикатипротеїнова складоваконвективне сушіннякафедра технології оздоровчих продуктівоздоровче харчуванняВиробництво сухого грибного напівфабрикату для збагачення харчових раціонівArticle