Синтез машин та ліній пакування і енергозбереження - Васильківський, Костянтин Вікторович; Мудрак, А. В.; Блаженко, Сергій Іванович (My University, 2013)
Особливістю обладнання автоматизованих потокових ліній для створення тари, групової упаковки і збільшених вантажних одиниць є необхідність виконання умов сусідства з іншими машинами-автоматами, у тому числі і надійної синхронізації з елементами транспортного обладнання. У зв’язку з останнім існує два варіанти. Перший з них стосується жорстких кінематичних зв'язків між обладнанням потокових ліній, а другому варіанту відповідає перехід до гнучких зв'язків, роль яких виконують конвеєри або накопичувальні пристрої. Feature automated equipment production lines for making containers, packaging group and increased cargo units is the need to fulfill the conditions of the neighborhood with the other machine, including reliable synchronization with elements of transport equipment. In connection with the latter there are two options. The first one concerns the kinematic rigid connections between equipment production lines, and the second option was the transition to flexible relations, the role of which perform conveyors or storage devices.
Keywords: лінії пакування; енергозбереження; синтез машин; packaging lines; energy; synthesis machines; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування