Динаміка піноутворення з в’язкої рідини з бульбашками - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Розглянуто процес розширення великої кількості газових бульбашок у нестисливій в’язкій рідині. Для достатньо малих швидкостей визначається форма вільних границь. Досліджується формування рідких плівок при наближенні двох газових бульбашок. У моделі правильної упаковки бульбашок розрахований процес їх деформації і утворення плівок.

The process of expansion of plenty of blubs is considered in a incompressible viscid liquid. For small enough speeds the form of free frontier is determined. Forming of liquid tapes is probed at approaching of two blubs. The process of their deformation and formation of tapes is expected in the model of the correct packing of bubbles.
Keywords: піна; suds; газові бульбашки; піноутворення; рідинні плівки; розвинена піна; blubs; foam-formation; liquid tapes; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології цукру і підготовки води