Шеманська, Євгенія ІванівнаОсейко, Микола Іванович2013-02-282013-02-282010Шеманська, Є. І. Удосконалення технології екстрагування фосфатидних концентратів з використанням ліпідної добавки / Є. І. Шеманська, М. І. Осейко // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2010. – № 37. – С. 214–217.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6623Досліджено закономірності процесу екстрагування фосфатидних концентратів етиловим спиртом з використанням ліпідної добавки з поліненасиченими жирними кислотами в області заданих параметрів (температура, гідромодуль, концентрація добавки). На основі експериментальних даних виявлено раціональні умови екстрагування фосфоліпідного матеріалу. The regularities of the process of extraction of phosphatidic concentrates ethanol with lipid supplements with polyunsaturated fatty acids in the given parameters (temperature, liquor ratio, concentration of additives). On the basis of experimental data revealed the rational conditions of extraction of phospholipid material.otherекстрагування фосфоліпідівфосфатидний концентратліпідна добавкабіологічна цінністьекстрагентпоказники якостіполіненасичені жирні кислотиextracting of phosphotidesphosphatidic concentratelipid additionbiological valueextractantindexes of qualityunsaturated fatty acidsкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівУдосконалення технології екстрагування фосфатидних концентратів з використанням ліпідної добавкиArticle