Прокопенко, Дарина СергіївнаСтеценко, Наталія Олександрівна2014-10-302014-10-302014Прокопенко, Д. С. Перспективи використання зеленої маси рослин для виробництва білковмісних біологічно активних добавок до їжі / Д. С. Прокопенко, Н. О. Стеценко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 168.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17840Одним з найважливіших напрямів розвитку харчової промисловості, спрямованих на збільшення ресурсів продовольства, є розроблення технологій виробництва білкових продуктів та біологічно активних добавок до їжі з нетрадиційної рослинної сировини, зокрема з листя та зеленої маси рослин. Новими формами білкового харчування мають стати харчові продукти, отримані на основі різних білкових фракцій продовольчої сировини з використанням науково обґрунтованих способів перероблення, які будуть мати визначений хімічний склад, структуру і властивості, в тому числі й біологічну цінність. One of the most important areas of the food industry aimed at increasing food resources is the development of technologies of protein foods and dietary supplements with unconventional plant material, including leaves and green mass of plants. New forms protein diet should be food derived from different protein fractions of raw food materials using scientifically based methods of processing that will have a definite chemical composition, structure and properties, including biological value.otherактивні добавкиїжазеленна маса рослинsupplementsfoodgreen mass of plantsкафедра технології оздоровчих продуктівПерспективи використання зеленої маси рослин для виробництва білковмісних біологічно активних добавок до їжіOther