Формування конкурентних переваг як фактор забезпечення економічної безпеки підприємств - Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна Віталіївна (My University, 2019)
В роботі визначено сутність економічної безпеки підприємства з позиції наявності у нього конкурентних переваг, оскільки саме конкурентні переваги сприяють підвищенню рівня економічної безпеки і забезпечують захищеність шляхом досягнення більш стійкого положення на ринку та можливість отримання більш високих економічних результатів у довгостроковій перспективі. Наведено класифікацію факторів, що впливають на досягнення конкурентних переваг підприємств. Визначено порядок формування конкурентних переваг підприємства.
Keywords: економічна безпека; конкурентні переваги; зовнішні конкурентні переваги; внутрішні конкурентні переваги; фактори впливу на конкурентні переваги; процес формування конкурентних переваг; economic security; competitive advantages; external competitive advantages; internal competitive advantages; factors of influence on competitive advantages; the process of forming competitive advantages; кафедра маркетингу; кафедра фінансів