Соціальна відповідальність особистості: людиномірний аспект - Бабушка, Лариса Дмитрівна (My University, 2011)
Метою даного дослідження є аналіз проблеми соціальної відповідальності в контексті моральної відповідальності, з одного боку, та питанням свободи, з іншого. Дистанціювання соціальної відповідальності від власної розглядається насамперед відчуженням сфери політики, економіки, соціальної думки та практики від звичайної людини. Іншими словами, небезпечним результатом цього стає етична апатія суспільства, яка безупинно поглиблює ризик політичної катастрофи цілої країни. The purpose of this research is to analyze the problem of social responsibility in the context of moral responsibility on the one hand, and issues of freedom on the other. Dissociation of social responsibility from their own is considered primarily exclusion of politics, economics, social thought and practice of the common man. In other words, the dangerous result of this is moral apathy of society that continually deepens risk political disaster of the whole country.
Keywords: соціальна відповідальність; людиномірність; свобода; social responsibility; human-measure; freedom; кафедра гуманітарних дисциплін