Автоматизоване керування процесом виробництва курячих яєць з прогнозуванням збурень - Щербатюк, Вадим Леонідович (My University, 2013)
Дисертація присвячена питанням розробки системи автоматизованого керування процесом промислового виробництва курячих яєць на основі прогнозування зовнішніх природних збурень на об’єкт керування, динаміки фізіологічних властивостей біологічних об’єктів (курей-несучок), їх адаптаційних характеристик та підсистеми прийняття рішень з керування з використанням теорії ігор та статистичних рішень. Розроблена система пропонує нове розв’язання задачі підвищення ефективності (енергетичної і технологічної) зазначеного процесу виробництва, що підтверджено у ході виробничих випробувань.

The thesis is devoted to the development of automated process control in industrial production of eggs based on the prediction of external natural disturbances on the control object, the dynamics of the physiological properties of biological objects (laying hens), their adaptive characteristics and subsystem management decisions using game theory and statistical solutions. The developed system offers a solution efficiency (energy and technology) of the manufacturing process, which was confirmed during production testing.
Keywords: стратегії природи; біологічний об’єкт; виробництво яєць; підвищення ефективності; максимізація прибутку; прогнозування збурень; control strategies; biological object; egg production; efficiency raise; profit maximization; disturbance prediction