Спосіб сушіння культивованих грибів комбінованим енергопідведенням (Патент на винахід №111659) - Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Бурлака, Тетяна Василівна (My University, 2016)
Винахід належить до способу сушіння культивованих грибів комбінованим енергопідведенням, згідно з яким сушіння проводять в імпульсному режимі нагрів-охолодження при одночасному конвективному і інфрачервоному енергопідведенні з рециркуляцією повітря при температурних режимах 40-70 °C, до вологості 6-20 %, а товщина шару грибів, що завантажують в сушильну камеру, становить 3-30 мм. The invention relates to a method of drying cultured mushrooms with combined energy supply, according to which drying is carried out in the pulsed mode of heating-cooling with simultaneous convection and infra-red energy with air recirculation at temperature conditions of 40-70 ° C, to a humidity of 6-20%, and the thickness of the layer of mushrooms , loaded into the drying chamber, is 3-30 mm.
Keywords: сушіння; культивовані гриби; комбіноване енергопідведення; імпульсний режим; drying; cultivated mushrooms; combined power supply; pulse mode; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв