Чепелюк, Елена АлександровнаЧепелюк, Александр Николаевич2014-02-122014-02-122013Чепелюк, Е. А. Моделирование процесса приготовления жидкой опары с использованием сжатого воздуха и воды под давленим / Е. А. Чепелюк, А. Н. Чепелюк // Современные технологии сельскохозяйственного производства : материалы XVI Международной научно-практической конференции. – Гродно : ГГАУ, 2013. – С.155 – 157.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12663Розглянуто процес приготування рідких тістових напівфабрикатів і тіста, який базується на інтенсивному зволоженні сипких компонентів струменем води або дріжджової емульсії. Дослідження виконано з використанням програмного комплексу Flow Vision. Проаналізовано вплив швидкості подачі борошна і рідких компонентів на зміну концентрації борошна по об’єму ємності та дисипацію енергії в апараті. Отримані результати використані для створення експериментальної установки і вибору режимів її роботи.опаратістостиснене повітряшвидкістьконцентраціяsponge doughdoughcompressed airspeedconcentrationкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвМоделювання процесу приготування рідкої опари з використанням стисненого повітря і води під тискомThesis