Спосіб виробництва квасу (Патент на корисну модель № 73848) - Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Прибильський, Віталій Леонідович (Патент 73848 UA, МПК (2012.01) А23С 21/00 Спосіб виробництва квасу / Грек О. В., Красуля О. О., Прибильський В. Л. ; власник Національний університет харчових технологій. — № u 2012 03494 ; заявл. 23.03.2012 ; опубл. 10.10.2012, Бюл. № 19., 2012)
Спосіб виробництва квасу, який включає приготування квасного сусла, розмішування, охолодження, внесення закваски, зброджування, охолодження, відстоювання, видалення осаду, фасування, який відрізняється тим, що сусло готують на основі нативної або відновленої молочної сироватки, а після видалення осаду додатково включають внесення харчових волокон в кількості 1-3 %. Method of kvass, which includes cooking kvass wort, stirring, cooling, making yeast, fermentation, cooling, sedimentation, sediment removal, filling, which is characterized in that the wort is prepared on the basis of native or restored whey, and after removal of sediment further include making dietary fiber in an amount of 1-3%.
Keywords: концентрат квасного сусла; kvass wort concentrate; закваска; yeast; харчові волокна; dietary fiber; молочна сироватка; whey; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра технології молока і молочних продуктів