Модифікація активного вугілля із деревних відходів для виробництва горілчаної продукції високої якості - Шендрік, Тетяна Георгіївна; Ісаєнко, Володимир Миколайович; Куц, Анатолій Михайлович; Кузьмін, Олег Володимирович (My University, 2020)
В роботі експериментально доведено, що модифікація активного вугілля із піролізованої деревини дубу є перспективним для лікеро-горілчаного виробництва завдяки більш високим технологічним і фізико-хімічним характеристикам порівняно з активним вугіллям марки БАУ-А. The work experimentally proved that the modification of activated carbon from pyrolyzed oak wood is promising for liquor-vodka production due to higher technological and physicochemical characteristics compared to BAU-A activated carbon.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; деревні відходи; активне вугілля; хімічна активація; горілка; wood wastes; active coal; chemical activating; vodka