Страшинська, Лариса ВолодимирівнаГрушкевич, Володимир Володимирович2022-06-302022-06-302021Страшинська, Л. В. Особливості функціонування підприємств олієжирового комплексу України /Л. В. Страшинська, В. Грушкевич // Trends and prospects development of science and practice in modern environment : abstracts of X International scientific and practical conference, November 22 – 24, 2021. – Geneva, Switzerland, 2021. – Pp. 144–146https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37704Охарактеризовано розвиток ринку олієжирової продукції та окреслено труднощі у функціонуванні підприємств. Визначено причини подорожчання олії та головні особливості діяльності підприємств в поточному маркетинговому році. Наведено найбільших виробників нерафінованої олії та визначено основні пріоритети розвитку підприємств, враховуючи сучасні тенденції формування здорового раціону харчування. The development of the market of oil and fat products is characterized and the difficulties in the functioning of enterprises are outlined. The reasons for the rise in oil prices and the main features of enterprises in the current marketing year are identified. The largest producers of crude oil are given and the main priorities of enterprise development are determined, taking into account the current trends in the formation of a healthy diet.кафедра маркетингуолієжировий комплекснасіння соняшникавнутрішній ринокекспорт оліїзростання цінздоровий раціон харчуванняoil and fat complexsunflower seedsdomestic marketoil exportsrising priceshealthy dietОсобливості функціонування підприємств олієжирового комплексу УкраїниThesis