Особливості зношування конструкційних матеріалів у харчових середовищах - Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2017)
Доцільною і ефективною є зміцнювальна термообробка саме корозійностійких сталей і сплавів. При роботі в хімічно-активному середовищі зносостійкість металів залежить від їх антикорозійних властивостей та властивостей вторинних структур, які утворюються на поверхні тертя, що вимагає врахування фізико-хімічних властивостей харчових середовищ.

The article shows that it is expedient and effective to use hardening heat treatment of corrosion-resistant steels and alloys. When working in a chemically active environment, the wear resistance of metals depends on their anticorrosive properties and the properties of secondary structures formed on the friction surface, which requires taking into account the physical and chemical properties of food environments.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; зношування деталей; харчові середовища; термообробка сплавів; галузеве машинобудування; wear of parts; heat treatment of alloys; industrial engineering