Литвиненко, Олександр АнатолійовичШтефан, Євгеній ВасильовичПащенко, Богдан Сергійович2024-04-172024-04-172017Литвиненко, О. А. Особливості зношування конструкційних матеріалів у харчових середовищах / О. А. Литвиненко, Є. В. Штефан, Б. С. Пащенко // Системи розроблення та постановлення продукції на виробництво. Індустрія 4.0. Сучасний напрямок автоматизації та обміну даними у виробничих технологіях : матеріали II Міжнародної науково-практичної конференції, 22-26 травня 2017 р., м. Суми. – Суми: Сумський державний університет, 2017. – С. 81-82https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42889У матеріалі показано, що доцільною і ефективною є зміцнювальна термообробка саме корозійностійких сталей і сплавів. При роботі в хімічно-активному середовищі зносостійкість металів залежить від їх антикорозійних властивостей та властивостей вторинних структур, які утворюються на поверхні тертя, що вимагає врахування фізико-хімічних властивостей харчових середовищ.The article shows that it is expedient and effective to use hardening heat treatment of corrosion-resistant steels and alloys. When working in a chemically active environment, the wear resistance of metals depends on their anticorrosive properties and the properties of secondary structures formed on the friction surface, which requires taking into account the physical and chemical properties of food environments.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівdepartment of foodstuff expertiseзношування конструкційних матеріалівхарчові середовищатермообробка корозійностійких сталей і сплавівгалузеве машинобудуванняwearing of structural materialsfood environmentsheat treatment of corrosion-resistant steels and alloysindustrial engineeringОсобливості зношування конструкційних матеріалів у харчових середовищахThesishttps://orcid.org/0000-0001-8975-2265https://orcid.org/0000-0002-0697-7651https://orcid.org/0000-0002-9623-9061