Перспективи використання вторинної сировини для створення нових видів харчових продуктів - Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Скрипець, Марія Миколаївна (My University, 2019)
Об’єктом дослiдження є вториннi продукти перероблення томатiв, а саме – томатне насiння технiчної та бiологiчної стиглостi. Одним з найбiльш проблемних мiсць томатопереробної галузi є утворення значної частини (до 30 % вiд загальної маси томатiв) вiдходiв, що мiстять велику кiлькiсть бiлкiв, лiпiдiв, вуглеводiв, мiнеральних речовин та бiологiчно активних сполук. Вирiшення проблеми перероблення вторинних томатних ресурсiв стає можливим за умови встановлення їх хiмiчного складу та бiологiчної цiнностi i пiдбору технологiчних параметрiв подальшого перероблення.
Keywords: вториннi продукти перероблення томатiв; жирокислотний склад томатного насiння; технологiї комплексного перероблення томатiв; secondary products of tomato processing; fatty acid composition of tomato seeds; technologies of complex processing of tomatoes; кафедра технології консервування