Розроблення комплексної ресурсозбережної та енергоавтономної технології виробництва біоетанолу замкнутого циклу - Кизюн, Григорій Олександрович; Міщенко, Олексій Семенович; Журавський, Ігор Миколайович; Кизюн, Наталія Михайлівна; Дрeмлюга, Катерина Василівна; Каленська, Катерина Олександрівна; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2014)
Для виробництва біоетанолу методом азеотропної ректифікації з впровадженням прийомів рекуперації вторинного тепла та інших енерго- та ресурсозберігаючих технологічних рішень, розроблено комплексну ресурсозбережну та енергоавтономну технологію виробництва біоетанолу замкнутого циклу з відновлюваної цукровмісної сировини з раціональним використанням її складових та утилізації відходів з отриманням біогазу для забезпечення енергією власного виробництва. For the production of bio-ethanol by azeotropic rectification with the introduction of methods of secondary heat recoveiy and other energy-and resource-saving technology solutions was developed an integrated resource- saving and energy-autonomous technology to produce bio-ethanol in closed cycle of sugar-renewable raw materials on the rational use of its components and recycling of biogas to provide power for own production
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; брагоректифікаційна установка; біоетанол; рекуперація тепла; колона зневоднююча; installation of rectification; bio-ethanol; heat recuperation; column of dehydration