Сукманов, Валерій ОлександровичКійко, Вікторія Вікторівна2018-02-272018-02-272010Сукманов, В. О. Дослідження білково-жирової фракції молока, обробленого високим тиском / В. О. Сукманов, В. В. Кійко // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. – №1 (46). - 2010. – С. 117-122https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26695У статті висвітлено порівняльний аналіз механізму впливу паскалізації і традиційної високотемпературної обробки (пастеризації) молока та досліджено характер дії високого тиску на білки молока та молочний жир. The article presents a comparative analysis of the mechanism of influence of pascalization and traditional high-temperature treatment (pasteurization) of milk, and the nature of the effect of high pressure on milk proteins and milk fat.uk-UKмолоковисокий тискпастеризаціябілкижириmilkhigh pressurepasteurizationproteinsfatsкафедра експертизи харчових продуктівДослідження білково-жирової фракції молока, обробленого високим тискомArticle