Дослідження білково-жирової фракції молока, обробленого високим тиском - Сукманов, Валерій Олександрович; Кійко, Вікторія Вікторівна (My University, 2010)
У статті висвітлено порівняльний аналіз механізму впливу паскалізації і традиційної високотемпературної обробки (пастеризації) молока та досліджено характер дії високого тиску на білки молока та молочний жир. The article presents a comparative analysis of the mechanism of influence of pascalization and traditional high-temperature treatment (pasteurization) of milk, and the nature of the effect of high pressure on milk proteins and milk fat.
Keywords: молоко; високий тиск; пастеризація; білки; жири; milk; high pressure; pasteurization; proteins; fats; кафедра експертизи харчових продуктів