Автоматизоване управління брагоректифікаційною установкою на основі сценарного підходу - Смітюх, Ярослав Володимирович (My University, 2007)
Синтезована багаторівнева ієрархічна модель процесів брагоректифікації. Проведено статистичну обробку експериментальних даних з спиртзаводу та отримано комплекс статичних моделей процесів брагоректифікації, за якими здійснюється оптимізація, також досліджено та розраховано основні показники хаотичності. Здійснена ідентифікація процесів брагоректифікації на основі нейро – нечіткої технології моделювання. Розроблено структуру системи автоматизованого керування брагоректифікаційною установкою, в якій реалізуються алгоритми сценарного управління. Розроблено інтелектуальну підсистему управління процесами брагоректифікації.

The multilevel hierarchical model of processes of alcohol for distillation is synthesized. The statistical processing of experimental data is conducted from alcohol for distillation and the complex of static models of processes of alcohol for distillation is got which optimization is carried out after, also investigational and the basic indexes of chaoticness are expected. Authentication of processes of alcohol for distillation is carried out on basis neyro – unclear technology of design. The functional structure of the intellectual automated control of alcohol for distillation system is developed in the context of which for the algorithms of scenario management will be realized . The intellectual subsystem of control of processes of alcohol for distillation is developed.
Keywords: нечітка логіка; нейронні мережі; технологічний об’єкт управління; математичні моделі брагоректифікації; багатокритеріальна оптимізація; показники хаотичності; сценарні алгоритми управління; algorithms of scenarios of management; networks of neurons; technological object of management; mathematical models of alcohol for distillation; multicriterion optimization; indexes of chaoticness; fuzzy logic; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка