Порівняльна характеристика адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів палигорськітом та гідрослюдою - Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Маринченко, Віктор Опанасович; Марцін, Ігор Іванович; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2004)
Проведений порівняльний аналіз адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів палигорськітом та гідрослюдою за нормальних умов. Доведена вибірковість ефективного очищення від домішок кожного із названих адсорбентів. Comparative analysis of adsorption treatment water-alcohol solutions and palygorskite hydromica under normal conditions. Selectivity proved effective purification from impurities of each of these adsorbents.
Keywords: адсорбція; водно-спиртові розчини; палигорськіт; гідрослюда; hydromica; adsorption; water-alcohol solutions; palygorskite; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів