Бойко, Володимир Олександрович2013-04-052013-04-052012Бойко, В. О. Моделювання елементів теплотехнологічного комплексу цукрового виробництва: автореф. дис... канд. тенх. наук: 05.14.06 / НУХТ. - К., 2012. - 23 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7343Виділено чинники впливу на процес тепломасообміну між буряковою стружкою та екстракційною речовиною, запропоновано методику визначення концентрації і температури бурякової стружки та дифузійного соку для похилого дифузійного апарату. Розроблена методика може бути використана для вивчення та моделювання тепломасообмінних процесів, конфігурації теплового обладнання на стадії його розроблення, а також для оптимального автоматичного керування обладнанням під час експлуатації. The factors of influence are selected on the process of heat exchange and masstransfer between the beet shaving and extraction matter, the method of determination of concentration and temperature of the beet shaving and diffusive juice is offered for a sloping diffusive vehicle. Dependence of the flow of steam of batch-type vacuum pans equipped with mechanical circulator first product are defined, four characteristic periods of flow of steam are set, linear dependences of flow steam are calculated.otherконцентраціяматематична модельтеплообміні і масообміні процесиекстракціядифузіябурякова стружкатемператураекстрагенткристалізаціявакуум-апаратциркуляціявитрата паримоделівипарна установкаматематическая модельmathematic modelextractionheat exchange and mass-transfer processesdiffusionbeet shavingtemperatureextractcrystallizationvacuum pancirculationflow of steammodelsmultieffect evaporatorconcentrationкафедра теплоенергетики та холодильної технікиМоделювання елементів теплотехнологічного комплексу цукрового виробництваOther