Пилипенко, Анатолій ФедоровичКохан, Олена ОлександрівнаСич, Ірина Миколаївна2025-01-152024Пилипенко, А. Перспективи використання пшоняного та гречаного борошна / А. Пилипенко, О. Кохан, І. Сич // World of Food. – 2024. – №1. – С. 4-7.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46444В статті подана інформація про пшоно як перспективну сировину для виробництва борошняних кондитерських виробів оздоровчого спрямування. Наведені особливості хімічного складу борошна з гречки та пшона, що демонструє їх перспективність при розширенні асортименту виробів борошняної групи. Представлено аналіз розробок по використанню пшоняного та гречаного борошна при виробництві різних видів печива. Запропоновано схему універсальної потоково-механізованої лінії для виробництва цукрового та затяжного печива, що містить в своєму складі борошно з пшона чи борошно з гречки в кількості 11-12%.The article provides information about millet as a promising raw material for the production of flour confectionery products of a health-improving nature. The features of the chemical composition of buckwheat and millet flour are given, which demonstrates their prospects in expanding the range of flour group products. An analysis of developments on the use of millet and buckwheat flour in the production of various types of cookies is presented. A scheme of a universal flow-mechanized line for the production of sugar and long-pastry cookies, containing millet flour or buckwheat flour in its composition in an amount of 11-12%, is proposed.ukпшоняне борошногречане борошнопечивопотоково-механізована лініякафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівmillet flourbuckwheat flourcookiesflow-mechanized lineПерспективи використання пшоняного та гречаного борошнаArticlehttps://orcid.org/0000-0003-4582-0814