Грек, Олена ВікторівнаОнопрійчук, Олена ОлександрівнаТимчук, Алла ВікторівнаНагорна, Віталіна Володимирівна2020-11-042020-11-042018Патент на корисну модель № 125755 UA, МПК A23C 9/13 (2006.01) Спосіб виробництва кисломолочного напою по типу йогурту / Грек О. В., Онопрійчук О. О., Тимчук А. В., Нагорна В .О. : заявник-патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u 201712284 ; заявл. 12.12.2017 ; опубл. 25.05.2018, Бюл. № 10, 2018 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32095Спосіб виробництва кисломолочного напою по типу йогурту включає нормалізацію молока, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження до температури заквашування, заквашування, сквашування та охолодження. В процесі нормалізації вносять молочну білково-вуглеводну суміш в кількості 20…30 % до маси молока, яка складається із сухої молочної сироватки та молочно-ягідної сироватки, отриманої в процесі термокислотної коагуляції білків молока за температури 74…76 °C протягом 2…3 хв. ягідним коагулянтом в кількості 9…11 % з рН 2,6…2,7. Потім готують суміш, суха молочна сироватка: молочно-ягідна сироватка, у співвідношенні від 1:5 до 1:15, перемішують 10…15 хв., залишають для набухання протягом 28…32 хв., фільтрують.молокобілково-вуглеводна сумішмолочно-ягідна сироваткайогурткафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва кисломолочного напою по типу йогурту (Патент на корисну модель № 125755)Technical Report