Циганкова, Олена ВікторівнаБілько, Марина Володимирівна2016-07-022016-07-022015Циганкова, О. Оцінювання сортів винограду для виробництва вин з високим біологічним потенціалом / Олена Циганкова, Марина Білько // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 81 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23-24 квітня 2015 р. - К. : НУХТ, 2015. - Ч. 1. – С. 205.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23773Аналіз структури виноградників України показує, що існує проблема недосконалого сортового складу промислових насаджень. Це відбивається на рівні продуктивності, високої собівартості врожаю і готової продукції. Одним із способів вирішення даної проблеми є розширення сировинної бази за рахунок введення до реєстру сортів, які мають високі технологічні показники. Метою роботи є дослідження перспективних для України сортів винограду для виробництва оригінальних натуральних столових вин високої біологічної цінності. Analysis of the structure of vineyards in Ukraine shows that there is a problem imperfect varietal composition industrial plants. This is reflected in the level of productivity, high cost of harvest and the finished product. One way of solving this problem is to expand the resource base by introducing in the register of varieties, which have high technological characteristics. The aim of this work is the study of promising grape varieties for the production of original natural table wines with a high biological value.uk-UKкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствасортвинопотенціалvarietywinepotentialОцінювання сортів винограду для виробництва вин з високим біологічним потенціаломOther