Вплив швидкості теплоносія на основні тепломасообмінні параметри конвективно-терморадіаційного сушіння культивованих грибів - Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Буpлака, Тетяна Василівна (My University, 2015)
Transfer mechanism and intensity of moisture in the material depend on the interconnected complex due process violations moisture from the material vapor diffusion environment through capillary pore structure of the material.The work set depending on the basic characteristics of convective heat and mass-drying termoradiatsiynoho cultivated mushrooms oyster. Механізм та інтенсивність перенесення вологи у матеріалі залежать від взаємопов’язаного комплексу процесів порушення зв’язку вологи з матеріалом та дифузії парогазового середовища через капілярно-порову структуру матеріалу. В даній роботі встановлені залежності основних тепломасообмінних характеристик конвективно-терморадіаційного сушіння культивованих грибів глива від швидкості руху повітря.
Keywords: drying; mushrooms; radiation and convection method; radiation energy; infrared drying; сушіння; гриби; радіаційно-конвективнй спосіб; опромінення; енерговитрати; інфрачервоне сушіння; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв