Аналіз природних вод на вміст Хрому - Іщенко, Віра Миколаївна; Полумбрик, Олег Максимович; Панчук, Тамара Костянтинівна (My University, 2011)
Розроблено методику електротермічного атомно-абсорбційного визначення Хрому в природних водах з різною мінералізацією. Досліджено вплив макрокомпонентного складу природних вод на атомізацію в графітовій кюветі. Встановлено, що оптимальним хімічним модифікатором при електротермічному визначенні Хрому в природних водах є калій хлорид з концентрацією в розчині 0,2 моль/л. Методику перевірено на модельних розчинах, а також на реальних об’єктах природних вод. The method of electrothermal atomic absorption determination of chromium in natural waters with different salinity. The influence macrocomponent of natural waters atomization in a graphite cuvette. Found that the optimum chemical modifier for electrothermal determination of chromium in natural waters is the concentration of potassium chloride in a solution of 0.2 mol / l. The method tested on model solutions, as well as real objects of natural waters.
Keywords: атомно-абсорбційна спектроскопія; визначення металів; atomic absorption spectroscopy; metal determination; кафедра харчової хімії