Романовська, Тетяна ІванівнаОсейко, Микола ІвановичГолодна, Олена В'ячеславівнаЛеник, Степан Олександрович2014-11-072014-11-072014Тенденції переробки соапстоків / Т. І. Романовська, М. І. Осейко, О. В. Голодна, С. О. Леник // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 321.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18075Соапсток є відходом рафінації олії з використанням лужної нейтралізації вільних жирних кислот. Нині відомі п'ять схем нейтралізації, чотири з яких є промислово впровадженими. Залежно від схеми нейтралізації та хімічного складу олії, яку рафінують, соапсток має певні фізико-хімічні властивості, такі як стійкість емульсії, наявність емульгаторів та співвідношення вмісту нейтралізованих жирних кислоти до вмісту нейтрального жиру. Soap stock is waste oil refining using alkaline neutralization free fatty acids. Currently, five schemes known neutralization, four of which are industrially implemented. Depending on the scheme neutralization and chemical composition oil, which is refined, Soap stock has certain physical and chemical properties, such as resistance emulsion, the presence of emulsifiers and value content neutralized fatty acid content of neutral fat.otherемульгаторижирні кислотисоапстокSoap stockemulsifiersfatty acidsкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівТенденції переробки соапстоківOther