Розробка нових видів морозива овочевого - Сапіга, Вікторія Ярославівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна (My University, 2020)
На основі узагальнення теоретичних і експериментальних матеріалів досліджень розроблено рецептуру нового виду молочно-овочевого морозива, що містить 10…20 % овочевого пюре на основі буряку столового, кабачків, моркви та броколі, що забезпечує отримання гарантованих показників якості та покращення харчової цінності готового продукту. Встановлені значення кріоскопічної температури нового виду молочно-овочевого морозива підтверджують можливість виробництва морозива за загальноприйнятими режимами технологічного оброблення. Based on the generalization of theoretical and experimental research materials developed a recipe for a new type of milk and vegetable ice cream containing 10… 20% vegetable puree based on beets, zucchini, carrots and broccoli, which provides guaranteed quality and improved nutritional value of the finished product. The established values of cryoscopic temperature of a new type of milk and vegetable ice cream confirm the possibility of ice cream production according to the generally accepted modes of technological processing.
Keywords: морозиво; ice cream; овочі; vegetables; пектиновмісна сировина; pectin-containing raw materials; функціонально-технологічні властивості; functional-technological properties; кафедра технології молока і молочних продуктів