Транслокація кобальту у сільськогосподарські культури - Іваненко, Олексій Вікторович; Тогачинська, Ольга Василівна; Тимощук-Марценюк, Тетяна Миколаївна; Котельницька, Галина Миколаївна (My University, 2016)
Наведено результати досліджень щодо впливу технологій вирощування сої, яроїпшениці та ярого ріпаку на вміст рухомих форм кобальту в ґрунті та вегетативних ігенеративних органах рослин. Визначено коефіцієнти біологічного поглинання,встановлено взаємозв’язок між вмістом кобальту у вегетативних і генеративнихорганах сільськогосподарських культур та кількістю його в ґрунті. The results of studies on the impact of technology growing soybeans, spring wheat and spring rape the content of mobile forms of cobalt in soil and vegetative and generative organs of plants. A coefficients of biological absorption, established relationship between the content of cobalt in the vegetative and generative organs crops and the number of it in the soil.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; соя; пшениця яра; ріпак ярий; сіро-лісовий ґрунт; кобальт; коефіцієнт біологічного поглинання; екологічне оцінювання; soybeans; spring wheat; spring rape; gray forest soils; cobalt; rate of biological absorption; environmental assessment