Дослідження впливу загущувачів на структурно- механічні властивості згущених молочних консервів - Пухляк, Анастасія Григорівна; Шишко, С. П. (My University, 2012)
Технологія згущених молочних консервів з цукром грунтується на принципі осмоанабіозу. Внесення цукру або його замінників зумовлює підвищення осмотичного тиску, що пригнічує життєдіяльність залишкової мікрофлори продукту. Technology condensed canned milk with sugar based on the principle osmoanabiozu. Adding sugar or its substitutes leads to increased osmotic pressure that suppresses livelihoods residual microflora product.
Keywords: кафедра технології молока і молочних продуктів; осмоанабіоз; згущені молочни консерви; загущувачі; osmoanabioz; canned condensed milk; thickeners